Citi työskentelee joidenkin hallitusten kanssa digitaalisten valuuttojen luomiseksi

Citi työskentelee joidenkin hallitusten kanssa digitaalisten valuuttojen luomiseksi, toimitusjohtaja sanoo
kirjoittanut Yogita Khatri

Citigroupin toimitusjohtaja Michael Corbat on paljastanut, että pankki tekee yhteistyötä joidenkin hallitusten kanssa digitaalisten valuuttojen luomiseksi. Corbat sanoi, että suvereenit digitaaliset valuutat ovat „väistämättömiä“.

Citigroupin eroava Michael Corbat on paljastanut, että pankki Bitcoin Bank työskentelee hallitusten kanssa ympäri maailmaa digitaalisten valuuttojen luomisessa.

Perjantaina haastattelussa Bloombergille Corbat sanoi: „Luulen, että näemme lähitulevaisuudessa suvereenin, en sanoisi salakirjoituksen, digitaalisen valuutan olevan tulossa.“

„Olemme tehneet yhteistyötä joidenkin hallitusten kanssa ympäri maailmaa niiden [digitaalisten valuuttojen] luomisessa ja kaupallistamisessa. Mielestäni on väistämätöntä, että ne tulevat“, Corbat sanoi paljastamatta hallituksia.

Citin viestinnästä vastaava toimitusjohtaja Danielle Romero Apsilos, saatuaan kommentteja, kertoi The Blockille, että „monet keskuspankit neuvottelevat CBDC: stä [keskuspankin digitaaliset valuutat] ja Citi osallistuu aktiivisesti näihin neuvotteluihin“.

„Koska Citi on merkittävä toimija maksumarkkinoilla, jolla on yhteydet yli 200 selvitysjärjestelmään, Citi tarjoaa kokemuspohjaista tietoa digitaalivaluutan muotoilun suunnitteluvaihtoehdoista“, hän sanoi.

Se ei ole ensimmäinen kerta, kun Corbat ennustaa CBDC

n tulevaisuutta. Marraskuussa 2017 hän sanoi: „On todennäköistä, että hallitukset ottavat käyttöön, ei kryptovaluutat – mielestäni kryptovaluutta on huono monikerroksinen asia – mutta digitaalinen valuutta.“

Mitä tulee kryptovaluuttojen tulevaisuuteen, Corbat sanoi perjantaisessa haastattelussa, että se riippuu tietyn kryptovaluutan taustalla olevasta luonteesta.

„Jotkut ovat tallennettuja arvoja, jotkut on verrattu nykypäivän kultaan, jotkut on verrattu vaihtoehtoihin […] jotkut näistä valuutoista ovat vain jatkuvat vaihtoehdot, jatkuvat erilaiset maksulähteet, joita ihmiset voivat hyödyntää mitä ne ovat „, Corbat sanoi.

Vuonna 2015 Citillä oli idea käynnistää oma kryptovaluuttansa nimeltä Citicoin helpottamaan kansainvälisiä siirtoja. Mutta ajatus hylättiin viime vuonna, kun muut tekniikat osoittautuivat tehokkaammiksi.

Viimeaikaiset raportit ovat viitanneet siihen, että Citi haluaa nyt tarjota salauksen säilytyspalveluja. Citin lähteet kertoivat äskettäin The Blockille, että pankki oli suorittanut digitaalisen omaisuuden säilyttämiseen liittyviä sisäisiä testejä.

Corbat jättää Citin helmikuussa 2021 työskennellessään pankissa 38 viime vuoden ajan, joista kahdeksan viimeistä toimitusjohtajana. Hän luovuttaa pankin ohjaukset Jane Fraserille, Citin globaalin kuluttajapankkitoiminnan toimitusjohtajalle. Fraser on ensimmäinen nainen, joka johtaa suurta Wall Streetin pankkia.