CME Ethereum-futures går live, Bitcoin dekker den beste uken noensinne: 5 ting å se denne uken

Med sin beste ukentlige avslutning i vesken, er Bitcoin satt til å kjempe med Ether og den nye „altseason“ for overlegenhet denne uken.

Bitcoin ( BTC ) okser ser godt ut i førersetet denne uken da den største kryptovalutaen begynner mandag på nær $ 40.000.

Etter å ha klatret gjennom mye av forrige ukes handel, steg BTC / USD nå med 15% sammenlignet med syv dager siden – hva er det neste?

Cointelegraph tar en titt på fem faktorer som kan påvirke hvor Bitcoin Era går de neste dagene.

Aksjer treffer rekorder, men dollar faller

Bitcoins oppstigning før helgen ble ledsaget av et kjent scenario på makromarkeder.

Til tross for at coronavirus og nedfallet fortsetter å ødelegge mange økonomier over hele verden, nådde aksjemarkedene nye rekordhøye nivåer, med S&P 500 som avsluttet sin største ukentlige gevinst siden november i fjor. Olje klatret over $ 60 fatet for første gang på mer enn et år på mandag.

Stemningen ble styrket av utsikten til nye utgifter i USA da lovgivere så ut til å fullføre detaljene i president Joe Bidens stimulansepakke på 1,9 billioner dollar.

Som Bitcoin-talsmenn konsekvent har bemerket siden pandemien startet og før, betyr mer utgifter mer penger konsentrert nærmere regjeringen og sentralbanken – et fenomen kjent som „cantillon-effekten“ – som baner vei for fortsatte inngrep i aksjemarkedene blant annet områder.

Samtidig har den amerikanske dollaren lidd de siste dagene, som er en del av en pågående fortelling som sier at verdens reservevaluta vil fortsette å synke

Valutaindeksen i amerikanske dollar (DXY) falt brått under 91 mandag, og snudde den siste opptreningen, som hadde startet i midten av januar.

Til tross for blandede synspunkter på stimulans, ser det ut til at politiske kilder er fullstendig registrert for å blåse opp pengemengden som det eneste alternativet.

“Jeg er bekymret, som en bekymring på mellomlang sikt, med verdslig stagnasjon, at finanspolitikken må være mye mer aktiv i årene fremover, og absolutt dele administrasjonens syn på at politikken bør feile veldig på siden av ekspansjonen ved et øyeblikk som dette, ” skrev Lawrence Summers, økonomisk rådgiver for Barack Obama, i Washington Post søndag.

„Men slike kvalitative betraktninger gir ikke grunnlag for å bedømme om 900 milliarder dollar i kortsiktig stimulans skal følges umiddelbart av et tiltak på $ 1 billioner, $ 1,9 billioner eller $ 5 billioner, før det endelige tiltaket på offentlige investeringer på flere millioner dollar.“